Aliceofsweden

Allt om maskerader!

Fixa maskeradsmink med hjälp av YouTube

juni 27th, 2016

Youtube är en guldgruva av underhållande och lärorika videoklipp. Under senaste tiden har något som kallas make up tutorials, det vill säga make up instruktioner, blivit ett fenomen. Allt från make up-artister med världen som arbetsplats och lyxiga magasin som klienter, till högstadietjejer som sitter med en laptop i sitt flickrum delar med sig av sina bästa sminktips. Oavsett om du vill lära dig göra en perfekt cat eye, sminka dig som Kim Kardashian eller ha häftigaste sminkningen på Halloween-festen finns det en talang på Youtube som kan lära dig hur du gör och vilka produkter du kan använda.

Pynta ditt ansikte

675px-Trick_or_treat_in_swedenOm du ska gå på maskeradfest med tanken att du ska klä ut dig, det vill säga inte en klassisk maskerad som ofta är mer uppklädd och utklädnaden består av en vacker mask, är det nästan klokast att satsa på sminket. köp billiga kläder, gärna second hand. Dessa kan du sy om, klippa sönder och ändra efter eget tycke och smak. Det är sällan man hittar exakt den utklädnaden man är ute efter och en färdig dräkt från maskeradaffärer är ofta väldigt dyrt. Lägg istället fokus på att uttrycka din kreativitet genom att fokusera på accessoarer, egen design på kläderna och på ditt smink. Om du känner att du fastnat eller inte riktigt vet exakt hur du ska göra för att exempelvis sminka fram ärr och blåmärken kan du söka efter inspiration eller instruktioner på Youtube. Där kan du exempelvis se hur du skulpterar fram nya ansiktsdrag med bara lila skuggor. Se bara till att du har god tid på dig, vissa sminkningar kan behöva mycket övning!

Tänk utanför boxen

Om du har bestämt dig för att fira Halloween med utklädnad så är det roligaste nästan att gå all in även på sminket. Om du har bestämt dig för vad du ska klä ut dig till kanske det är lättare att bestämma efter det för vilken typ av sminkning du vill ha, men för dig som inte riktigt bestämt dig än kan vi ge några tips för Halloween-smink. Det viktigaste är att ha roligt med sminket, och att vara kreativ. Det är halloween, och du har äntligen möjlighet att göra något okonventionellt! Att du är utklädd till sexig sjuksköterska, betyder inte att du måste vara sminkad till ditt snyggaste jag. Kanske vill du vara en zombiefierad sexig sjuksköterska också? Lek med färger, visste du till exempel att du kan göra contouring med massor av färger? Sök på Youtube efter halloweensminkningar, för inspiration eller för imitation. Och kom ihåg att ha roligt, både med smink och med utklädnad, men mest av allt på själva festen!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*