Aliceofsweden

Allt om maskerader!

Så du hittar du rätt maskeradkläder

mars 5th, 2015

Spooky halloween party

Då och då har du säkert stött på ett tillfälle när det förväntas att du ska klä ut dig. Ofta handlar det om Halloween där det sedan länge är tradition att spöka ut sig och se så skräckinjagande ut som möjligt. Det kan också vara så att du har fått en inbjudan till en maskerad – eller så har din nollning på universitetet ett tema som gör att du måste hitta nya kläder. Maskeradkläder brukar vara roliga att shoppa, men det kan också vara svårt att veta i vilken ände man ska börja för att det ska bli ett så lyckat köp som möjligt.

Det första steget innan du köper dina maskeradkläder är alltid att dubbelkolla vad temat för tillställningen är. Visst händer det att det står ”fri utklädnad” på inbjudan, men det vanligaste är ändå att det har avgränsats till ett specifikt tema. Det kan exempelvis handla om djur i djungeln, kända svenskar eller något annat som de flesta har en relation till. Det kan också vara något mer internet som människor ni har någon form av relation till. Oavsett vad temat är måste du ha koll på det först eftersom det bör styra dina inköp.

Nästa steg är att bestämma vilken typ av utklädnad som du anser vara passande. Eftersom det anordnas många maskeradfester varje år finns det också väldigt många plagg och accessoarer att välja på. Om du har bestämt dig för att exempelvis vara en elefant kan du köpa en påkostad elefantdräkt som gör att du kommer att se ut som en professionell maskot. Du kan också välja att köpa en enklare mask med en snabel. Det beror både på budget och typ av fest.

När du väljer dina maskeradkläder gäller det också att iaktta grundläggande vett och etikett. Vissa typer av utklädnader kan upplevas som hånfulla mot minoriteter eller speciella individer. Så länge du inte gör något med syfte att klanka ner på en grupp av människor eller en person bör du vara på den säkra sidan, men det är alltid bra att tänka efter en extra gång innan du köper dina kläder. Om du vill ha unika kläder men inte vill spendera tusentals kronor på maskeradkläder kan du köpa en egen t-shirt med tryck.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*